Seneste indlæg

Er FM Uddød?

Billede: Pixabay

Selvom det er 20 år siden, at arvingen til FM-radio, DAB-radio, blev introduceret, så lever FM-radio stadig i bedste velgående den dag i dag. FM-radio er nemlig ikke uddød. 

Hovedparten af alle radiolyttere lytter nemlig stadig til radio via FM. Mens DAB allerede er blevet til DAB+, ja, så er FM-radio stadig FM-radio.

FM lever i en digital tidsalder

Selvom der blev snakket om, at FM-radio var på vej i graven i slutningen af 1990'erne, ja, så lever det stadig den dag i dag. I dag leveres FM-signaler endda via samme netværk, der leverer både internet og tv til de danske hjem.

Danmark har ved udgangen af 2020 seks landsdækkende FM-bånd. DR-kanalerne P1 og P2 sendes på det første bånd, mens P3 og P4 sendes på de næste to.

Radio4 har tilladelse til at sende på det fjerde landsdækkende FM-bånd. Her er der tale om en public serviceradio. Det femte FM-bånd er sammen med det sjette kommercielle. Herfra sendes Nova FM og Radio 100.

DR P3 og Nova FM er i dag de to radiostationer, som flest danskere lytter til. Så om FM er uddød? Nej, det er det langt fra. Det lever stadig i bedste velgående.

Det er derfor også svært at se FM-radio forsvinde indenfor en overskuelig fremtid. Selv i en alder med apps, streaming og mange andre tilbud, så bruger danskerne stadig FM-radio.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet denne tekst. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og shoppe Jabra Headset.