Seneste indlæg

Hvad Er Spotify?

Billede: Pixabay

Spotify er en streamingtjeneste, hvor du kan lytte til både musik og podcasts. Spotify er blandt verdens største streamingtjenester indenfor netop musik, hvor du kan lytte til flere end 50.000.000 musiknumre og utallige podcasts.

Spotify var blandt de første store spillere på streamingmarkedet, der tilbød musik. Spotify blev grundlagt i 2006, mens platformen blev lanceret i oktober 2008. 

Sådan fungerer Spotify

Som bruger af Spotify betaler du et månedligt beløb for at have ubegrænset adgang til alt indhold på platformen - både musik og podcasts. 

I Danmark koster et Spotify-abonnement mellem 49,00 kr. om måneden og 149,00 kr. om måneden, hvis du vil være flere, der benytter den samme konto.

  • Student (1 konto): 49,00 kr./md.
  • Individual (1 konto): 99,00 kr./md.
  • Duo (2 konti): 124,00 kr./md.
  • Family (op til 6 konti): 149,00 kr./md.

Du kan benytte dig af Spotify på både mobiltelefoner og computere, hvor du downloader en app og spiller musikken derfra.

Mens du som bruger betaler et fast beløb om måneden, så får kunstnerne et bestemt beløb for hver streamet nummer. Afregningen er dermed en noget anden end tidligere, hvor man købte hele albummet for et engangsbeløb.

Her betaler man så et månedligt beløb for at have ubegrænset adgang til alt indholdet på Spotify, som så betaler kunstnerne en fast sats for hver gang, at et af deres numre spilles.

Det er omkring 70% af alle indtægterne, der går til at betale rettighedshaverne for musikken. Aftalerne er ofte individuelle eller grupperet, så hvor meget den enkelte kunstner får per spillet nummer i royalties, kan nemt variere fra kunstner til kunstner og fra aftale til aftale.

Skiltet øverst viser at sidens tekst, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. Der kan du, udover mange andre ting, købe boomblaster. Dette gælder sidens tekst - tak for dette.