Seneste indlæg

Er Vinyl Uddød?

Billede: Pixabay

Vinyl er ikke uddød. Musikformatet har dog en væsentlig anden rolle i dag i forhold til, da det var mediet, som man anvendte, når der skulle høres musik. Vinyl er ikke uddød, det er bare blevet en niche, der er kitsch, retro eller hvad man ellers vælger at kalde det.

Der er nemlig mange, der den dag i dag stadig holder fast i at høre musik på vinylplader. Hovedparten er ældre mennesker, der bruger vinylpladerne til at mindes deres ungdom, men der er også yngre, der har fået smag for denne gammeldags metode til at høre musik på.

Vinyl kan være mange penge værd

Har du den helt rigtige udgave, med den helt rigtige kunstner, i den helt rette stand, så kan der være mange penge gemt i vinylplader.

Vinylplader er blevet samleobjekter. I takt med tidens gang bliver der færre og færre tilbageværende vinylplader af de ældre udgivelser. De bliver simpelthen slidt eller ødelagt med tiden, så der er en høj efterspørgsel på de helt rette albums, som kan være mange penge værd i hænderne på en samler.

Vinylpladerne har faktisk fået endnu en genoplivning i de seneste par år. Det ses blandt andet ved, at nye kunstnere den dag i dag nogle gange stadig udgiver på vinyl, samt at der fortsat er vækst i deltagerantallet i de mange plademesser, der afholdes i Danmark.

De fleste troede, at vinyl ville uddø, da CD'en gjorde sit indtog i 1980'erne, men omkring 40 år senere lyttes der stadig til musik på vinylplader, ligesom der hvert år sælges nye pladespillere.